FXCC

På denna sida:

FXCCFXCC har blivit populära bland nybörjare och småskaliga hobbyhandlare eftersom de inte har några krav på att din första insättningen måste nå upp till någon viss gräns. Man kan alltså sätta in en mycket litet belopp om man så föredrar när man gör sin första insättning till FXCC. Minsta handelspost är dock 0.01 lots.

Att många nybörjare lockas till FXCC innebär inte att de försvinner iväg till andra nätmäklare så snart de blivit varma i kläderna. Tvärt om att FXCC mycket att erbjuda även de mer erfarna handlarna och de som omsätter större belopp. FXCC bygger på ECN/STP modellerna och erbjuder snabb exekution utan re-quotes och interventioner.

Det går att ägna sig åt courtagefri handel hos FXCC, men som alltid gäller det att hålla koll på spreadsen. Med det sags så erbjuder FXCC riktigt tajta spreads för vissa tillgångar, och i vissa fall till och med 0 spreads.

Handeln sker på den välkända och omtyckta handelsplattformen MetaTrader4 (MT4), en stor handelsplattform från tredje-part som används av väldigt många olika nätmäklare och deras klienter.

Svenska handlare är välkomna hos FXCC. Mäklaren har licens från EU-landet Cypern och måste följa EU:s regelverk.

Tillgångstyper för handel och exponering

Hos FXCC ligger fokus på valutahandel och du kan handla med över 70 olika valutapar. Courtagefri forexhandel är tillgänglig, men håll koll på spreadsen så att du vet vad som gäller för just det valutapar du inriktar dig på.

Hos FXCC kan du också skaffa dig exponering mot bland annat kryptovaluta, råvarupriser och tolv olika index. Detta sker genom Contracts for Difference (CFD:er).

CFD FTSE spread: 1.0

CFD GBP/USD spread: 0.1-0.5

CFD Oil spread: 0.03

Kontotyper

De två vanligaste kontotyperna hos FXCC är ECN XL Account och ECN Promo Account.

Det går att skaffa sig konton av typerna ECN, DMA och MAM här, däremot inte PAMM, LAMM eller Demat.

Swap-free Islamic Account är tillgängligt.

Skaffa ett gratis demokonto hos FXCC

När du skaffar ett gratis demokonto hos FXCC kommer det fyllt med $10 000 i låtsaspengar och är aktivt i 30 dagar. Det finns inget krav på att du ska göra någon första insättning för att få tillgång till ett demokonto.

Handla på MT4

Handeln hos FXCC sker på den stora oberoende handelsplattformen MetaTrader4 (MT4). Det går att ladda hem plattformen eller öppna den direkt i datorns webbläsare. Appar finns tillgängliga för både iOS och Android.

Insättningar och uttag

Hos FXCC kan man till exempel använda sig av VISA, PaySafeCard, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, Bank Wire Transfer, Sofort och Bitcoin Payments.

Du får göra hur små insättningar som helst till FXCC, så länge den metod du använder godkänner så små överföringar.

FXCC tar inte ut några insättningsavgifter, däremot kostar det att göra uttag med vissa transaktionslösningar, så kolla upp i förväg vad som gäller för den lösning du föredrar att använda. Eftersom grundregeln är att insättningar och uttag ska göras med samma metod är detta viktigt att kolla redan innan man en insättning. Exempel på transaktionsmetoder som innebär en uttagsavgift är Netelelr, Skrill och Bank Wire Transfer.

EUR, USD och GBP kan användas som basvaluta för kontot.

Supportavdelningen

Supportavdelningen är öppen måndag – fredag och är då bemannad dygnet runt. Du kan ringa, skicka e-post eller använda dig av livechatten.

Tyvärr finns det inte någon svenskt telefonnummer, utan man får ringa till Malta: +357 25 870750 eller +357 25 025001.

E-postadress: info@fxcc.com

Livechatt: Klicka på loggan för ”chat” i nedre högra hörnet på FXCC:s sajt.

Om FXCC

FX Central Clearing Ltd (FXCC) är en Cyprus Investment Firm (CIF) som har licens från Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Licensnumret är 121/10.

Adress:

FX Central Clearing Ltd (FXCC)

Amorosa Centre, 2nd Floor, 2 Samou Street

4043 Yermasoyia, Limassol

Cyprus

Kort info om FXCC

MetaTrader 4 Ja
MetaTrader 5 Nej
cTrader Nej
OmniTrader Nej
AlgoTrader Nej
TradingView Nej
STP Account Nej
ECN Account Ja
DMA Account Ja
MAM Account Ja
PAMM Account Nej
LAMM Account Nej
Demat Account Nej
Islamic Account Ja
Free Demo Account Ja
Mobile Apps Ja
Margin Trading Nej
Volatility Index Nej
Spot Trading Nej
Perpetual Swaps Nej
ELWs Nej
REITs Nej
AI / Machine Learning Nej
Robo Advisor Nej
P2P Trading Nej
VPS Hosting Nej
Tournaments Nej
Demo Competitions Nej
Managed Accounts Nej
Market Maker Nej
Auto Trading Ja
Social Trading Nej
Copy Trading Nej
Trade Signals Nej